Privacy- en cookiebeleid Miss Little

Privacybeleid

Miss Little respecteert de Wet Algemene Verordening Gegevens (AVG) en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je Miss Little verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld.

Als je een bestelling bij Miss Little plaatst, vraagt zij je om een aantal persoonlijke gegevens welke nodig zijn om de door jou geplaatste bestelling op correcte wijze uit te voeren. Daarnaast heeft Miss Little deze gegevens nodig voor een correcte bedrijfsvoering. Uiteraard zal Miss Little altijd uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met de door jou verstrekte persoonlijke gegeven. Hieronder legt Miss Little uit welke persoonsgegevens zij van je gebruiken en hoe zij hiermee omgaat.

Persoonsgegevens

Als je bij Miss Little een bestelling plaatst,  vraagt zij om de volgende persoonsgegevens, welke nodig zijn om je bestelling uit te voeren:

 

  • Naam, adres/woonplaats en – indien van toepassing –  het (aflever)adres/woonplaats.
  • E-mail adres
  • Telefoonnummer (alleen indien je dit invult)
  • Gegevens welke je bij het open veld, onder opmerkingen, zelf invoert.

Indien je een account aanmaakt in onze webwinkel (niet verplicht), beschikken wij ook over je:

  • inlognaam in onze webwinkel (je wachtwoord kunnen we niet lezen).

Als je hebt betaald, beschikken wij over je

  • betaalgegevens

Bij het aanmelden op onze nieuwsbrief, ontvangen wij de volgende persoonsgegevens van je:

  • Naam
  • E-mail adres

 

Waarvoor worden je persoonsgegevens gebruikt

Miss Little verwerkt je persoonsgegevens alleen voor de doeleinden waarvoor jij ze hebt verstrekt:

  • Het op correcte wijze afhandelen van je bestelling en om je op de hoogte te houden over de voortgang van je bestelling
  • Voor een adequate bedrijfsvoering voor Miss Little (denk hierbij bijvoorbeeld aan een juiste facturatie, het koppelen van je betaling aan een bestelling en het adresseren van je pakketje)
  • Indien je jezelf hebt aangemeld op Miss Little’s nieuwsbrief: om je op de hoogte te houden van updates en nieuwe producten.

 

  • Persoonlijk account:
    Maak je een persoonlijk account aan in de webwinkel van Miss Little, dan worden je gegevens bewaard en veilig opgeslagen op de secureserver waar onze webwinkel op draait.
    De informatie die wordt opgeslagen is:

 

  • je naam
  • je (aflever)adres
  • je e-mail adres
  • je telefoonnummer (indien opgegeven)
  • je betaalgegevens
  • je loginnaam (je wachtwoord wordt versleuteld opgeslagen en kunnen we niet lezen)
  • je IP-adres

Voordeel van het aanmaken van een account is dat je bij een volgende bestelling niet opnieuw al je gegevens hoeft in te vullen en de status van je bestelling zelf kunt volgen. Een account aanmaken in onze webwinkel is overigens niet verplicht. Je kunt er zelf voor kiezen om wel of niet een account aan te maken.

Verstrekking aan derden

Miss Little geeft de door jou verstrekte persoonlijke gegevens nooit zomaar door aan derden. Miss Little doet dit alleen wanneer dit nodig is om je bestelling op behoorlijke wijze af te handelen.

  • Zo kan Miss Little bij verzending van je bestelling je Naam en adres of afleveradres doorgeven aan de vervoerder.
  • Maakt Miss Little bij gebruik van i-Deal betalingen gebruik van een derde partij.

 

Wanneer je gegevens aan derden worden verstrekt zorgt Miss Little er (met een overeenkomst) voor dat je gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook zullen jouw gegevens verwijderd moeten worden zodra ze niet meer nodig zijn.

 

Verder zal Miss Little de door jou verstrekte gegevens nooit aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht is of toegestaan is. Denk hierbij aan een verzoek van Justitie. Wij zijn dan wettelijk verplicht hieraan mee te werken.

Gastenboek

Heb je een reactie geplaatst in het gastenboek van Miss Little? Houd er dan rekening mee dat het gastenboek openbaar is. Wil je niet langer in het gastenboek staan? Stuur Miss Little dan een e-mail. Miss Little zal je bericht verwijderen.

 

Veilige online verzending van je bestelling

Je bestelling wordt via onze veilige https:// verbinding versleuteld naar Miss Little verzonden en veilig opgeslagen.

 

Webhost van Miss Little

De webwinkel van Miss Little draait op een beveiligde server in een beveiligd datacenter. Van onze webhost hebben wij een verwerkersovereenkomst  ontvangen waarin duidelijk wordt aangegeven dat zij er alles aan doen om onze webwinkel veilig te houden. Mocht het onverhoopt nodig zijn dat onze webhost werkzaamheden in onze webwinkel verricht, dan is via de verwerkersovereenkomst geregeld dat eventuele privacy gevoelige informatie veilig is en er niets mee wordt gedaan.

 

Internetsites van derden

Op de website van Miss Little staan links vermeld naar websites van derden. Hoewel deze websites met zorg zijn geselecteerd, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid ten aanzien van deze derden en de manier waarop zij omgaan met persoonlijke gegevens.

 

 

Bewaren, verwijderen of wijzigen van je persoonlijke gegevens

Miss Little bewaart je persoonlijke gegevens niet langer dan wettelijk nodig is.

  • Indien je een account hebt aangemaakt in de webwinkel van Miss Little, kun je door middel van inloggen in je account zelf je gegevens aanpassen of verwijderen. Heb je hier hulp bij nodig, neem dan, bij voorkeur per e-mail, contact op met Miss Little.
  • Afmelden op de nieuwsbrief van Miss Little? Klik dan op de link in de laatste nieuwsbrief die je van ons hebt ontvangen en je wordt automatisch afgemeld. Lukt het niet? Stuur Miss Little een e-mail, dan zal zij je naam en e-mail adres verwijderen van de nieuwsbrief.
  • Geen account, maar wil je toch je persoonlijke gegevens inzien, wijzigen of laten verwijderen, neem dan ook contact op met Miss Little.

 

Bij een verzoek om verwijdering van je gegevens dien je er rekening mee te houden dat Miss Little voor haar administratie een wettelijke bewaarplicht heeft en gegevens in haar administratie dus pas kan verwijderen als de bewaartermijn is verlopen.

 

Indien Miss Little geen gehoor kan geven aan je verzoek, vertelt zij je altijd waarom. Je kunt er echter van op aan dat zij je gegevens niet langer bewaart dan nodig is conform de wettelijke regelgeving.

 

Let op: in verband met de vertrouwelijkheid van persoonsgegevens, worden deze – om te voorkomen dat je gegevens bij onbevoegden terecht komt – alleen verzonden naar het bij ons bekende adres. Wij kunnen je vragen om je te legitimeren met je ID of paspoort. Je BSN-nummer en/of paspoortnummer mag je dan doorhalen.

 

 

Vragen of klachten?

Heb je vragen over Miss Little ‘s privacybeleid of ben je het niet eens met de wijze waarop Miss Little met je persoonsgegevens omgaat? Neem dan contact op.

Komt Miss Little er samen met jou niet uit, dan kun je contact opnemen met de Autoriteit persoonsgegevens (autoriteitpersoonsgegevens.nl).

 

 

Aanpassen privacybeleid

Miss Little behoudt zich het recht voor om haar privacybeleid aan te passen, maar zal dit alleen doen indien dit nodig blijkt. Wijzigingen zullen op de website worden gepubliceerd.

 

Cookies

Als je de webwinkel van Miss Little voor de eerste keer bezoekt, krijg je de melding dat de website gebruik maakt van Cookies. Een cookie is een klein bestandje dat via de beveiligde server – waar onze webwinkel op draait – op jouw systeem (laptop, pc, telefoon of tablet) wordt geplaatst. Miss Little maakt gebruik van functionele cookies en cookies voor statistische doeleinden.

Functionele cookies worden – net zoals bij de meeste webwinkels – gebruikt voor een correcte werkwijze van het winkelmandje.

Cookies voor statistische doeleinden gebruikt Miss Little voor het analyseren van haar website. Statistieken die zij bijhoudt zijn: het aantal hits op onze website, de bezochte pagina’s, de duur van het aantal bezoeken en waar de bezoekers vandaan komen, via het ip-adres. Deze statistieken houdt Miss Little bij via Google Analytics. Persoonlijke gegevens of adresgegevens worden niet opgenomen in deze statistieken.

 

Maak je gebruik van de diverse sociale media via onze website (Facebook, Twtter, Instagram, Pinterest, Google+), dan kunnen er ook cookies van deze bedrijven geplaatst worden op het door jou gebruikte systeem. Check bij de betreffende bedrijven hun cookie- en privacybeleid!

Cookies uitschakelen

Je kunt het gebruik van cookies verhinderen door de instellingen van je browser te veranderen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de betreffende browser. Houd er dan wel rekening mee dat de website van Miss Little dan niet meer optimaal werkt.